Ga naar Content

Volendam-trainer Jonk rouleert in drukke weken: "Beste speler speelt niet altijd"

VOLENDAM - Voor de spelers van FC Volendam is het een hectische periode. De ploeg van trainer Wim Jonk speelt opnieuw een doordeweekse wedstrijd. Woensdag wacht nummer drie Almere City aan de overkant van het Markermeer.

Jonk: "De beste speler speelt niet altijd" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Op de afsluitende training voor het duel met Almere City ontbraken Darius Johnson, Mike Eerdhuijzen en de langer geblesseerde Kevin Visser. Johnson is herstellende van een blessure aan zijn been. Eerdhuijzen is tegen Almere City nog niet van de partij, maar Jonk verwacht dat de centrale verdediger zaterdag tegen Roda JC weer tot de selectie behoort. "We hebben iedereen keihard nodig", aldus Jonk.

Rouleren

Afgelopen zaterdag verspeelde Volendam kostbare punten bij FC Eindhoven (1-1). Jonk koos voor een gewijzigde opstelling ten opzichte van het duel met Jong Ajax (3-2), Martijn Kaars, die tegen de Amsterdammers in de basis stond, begon tegen Eindhoven op de bank. "We hebben van de week een aantal jongens al iets anders ingestoken. Dat kan morgen weer zo zijn", verklaart Jonk in deze drukke weken. "Het wil niet zeggen dat de beste speler altijd speelt. Soms kies je voor iets dat beter past om daarmee te starten. Dat betekent niet dat je minder bent dan een ander. Dat is lastig om aan spelers uit te leggen. Iedereen wil graag spelen."

Almere City

Woensdagavond treedt Het Nieuwe Oranje aan tegen de nummer drie van de ranglijst. Afgelopen weekend verloor Almere City met 2-0 van Cambuur, dat daarmee een grote stap richting de titel zette. Hoewel Volendam veel onnodige punten verspeelde en kwalitatief niet veel onder doet voor Almere, ziet Jonk de komende tegenstander niet als een concurrent. "Almere staat veel hoger dan wij. Dus wij hebben vrij weinig recht van spreken. Zij zijn uitstekend bezig en spelen voor de derde plaats. Dus dat is een groot compliment voor Almere."

De wedstrijd Almere City - FC Volendam is te volgen in de extra radio-uitzending van NH Sport met daarin ook een liveverslag van de bekerwedstrijd sc Heerenveen - Ajax. De uitzending met Rob Mooij en Stef Swagers begint om 19.00 uur.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]