Ga naar Content

Aantal positieve coronatests gestegen: Hoorn springt eruit

WEST-FRIESLAND - Het aantal mensen in de regio dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona is gestegen vergeleken met de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. In West-Friesland is het risiconiveau zeer ernstig van toepassing.

Foto: AT5

In de afgelopen twee weken zijn 1.745 mensen positief getest op het coronavirus. Zes  mensen belandden in het ziekenhuis en drie mensen overleden aan de gevolgen van corona. Het aantal positieve coronatests in West-Friesland is gestegen ten opzichte van de eerste twee weken van februari, toen 1.223 positief zijn getest op het coronavirus.

De gemeente Hoorn spant de kroon. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen twee weken 1.033,3 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 757 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 551.

In de gemeente Drechterland ligt het aantal nieuwe besmettingen lager. Daar zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 552,8 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 109 personen positief hebben getest op corona.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Lees ook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]