Amsterdam

NL
V

Handhaving grijpt in en sluit Barry's terras op de Nieuwmarkt

2 maart 2021, 11.17 uur · Aangepast 2 maart 2021, 13.12 uur · Door Redactie Amsterdam

AMSTERDAM - Handhaving heeft ingegrepen bij de terrasactie die een uitbater op de Nieuwmarkt initieerde vanochtend. De eigenaar van café Del Mondo zette, tegen de coronaregels in, toch zijn terras open.

Still uit filmpje - NH Nieuws

Burgemeester Halsema roept in een reactie op horecaondernemers, 'ondanks de moeilijke situatie en hoge nood bij ondernemers ' terrassen niet te openen. "Een stille protestactie zoals een terras afgezet met bijvoorbeeld roodwit lint of met omgekeerde tafels wordt ongemoeid gelaten", stelt ze.

"Het werkelijk openen van terrassen - serveren, gaan zitten - mag niet volgens de landelijke regels in verband met de pandemie. Dan moeten we optreden. Horeca die toch opengaan riskeren sluiting door last onder bestuursdwang."

De koffie stond klaar

De café-eigenaar wilde met het openzetten van zijn terras een signaal geven aan de politiek. Vanochtend liet hij al weten de handhaving te verwachten.

"Ik verwacht dat er al snel politie zal zijn en dat ik eerst een waarschuwing krijg en daarna een boete, maar we zullen wel zien, de koffie staat klaar", aldus caféhouder Barry van den Berg.

Handhaving bij Del Mondo - NH Nieuws

Eén groot terras

Afgelopen zomer was Barry ook al één van de initiatiefnemers van een plan om van de Nieuwmarkt één groot terras te maken. Daar was destijds veel weerstand tegen, en ging uiteindelijk ook niet door.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]