Ga naar Content

Gemeente gaat jongeren met een coronadip helpen

Amsterdamse jongeren die tijdens de coronacrisis worstelen met problemen thuis, op het werk of op financieel gebied kunnen vanaf vandaag terecht op online platform Young Orginals. Op het platform kunnen jongeren van 16 tot 24 jaar in contact komen met een coach die hen helpt om hun leven weer op de rit te krijgen. 

Foto:

Na het beantwoorden van een aantal vragen wordt de jongere in contact gebracht met een jongerenwerker. Via WhatsApp wordt vervolgens de basis gelegd voor een videogesprek.

"De coronamaatregelen vallen jongeren erg zwaar, zeker omdat ze al zo’n lang gelden. Gelukkig komen er weer enkele versoepelingen aan, maar dat neemt niet weg dat jongeren onder druk staan", aldus wethouder Simone Kukenheim (Jeugd). Ze maakt zich zorgen over de mentale, sociale en financiële gevolgen die de maatregelen op jongeren hebben.

1,8 miljoen euro

Eerder maakte het stadsbestuur bekend dat het 1,8 miljoen euro aan overheidsgeld gebruikt om jongeren in coronatijd perspectief te bieden. Het geld wordt besteed aan uitbreiding van het aanbod van preventieve en lichte psychologische hulp, en er worden (buiten)sport- en bewegingsactiviteiten georganiseerd, waaronder meidenvoetbal en e-sports competities.

Ook kunnen jongeren sinds medio februari terecht bij een hulplijn van de GGD.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]