Ga naar Content

Amsterdammer Fosu-Mensah kan EK vergeten na gescheurde kruisband

LEVERKUSEN - Een enorme dreun voor Timothy Fosu-Mensah. De verdediger van Bayer Leverkusen heeft zijn kruisband afgescheurd en staat maanden aan de kant. Eventuele deelname aan het EK kan de 23-jarige Amsterdammer uit zijn hoofd zetten.

Foto: Pro Shots

De drievoudig international raakte zondagavond in de wedstrijd tegen SC Freiburg (1-2) geblesseerd. De verdediger bleef met zijn voet steken in het gras, waardoor zijn knie een verkeerde beweging maakte.

Trainer Peter Bosz vreesde na de wedstrijd al dat het er niet goed uit zag. Maandag bevestigde de nummer zes van de Bundesliga het slechte nieuws. "Fosu-Mensah scheurde gisteren zijn voorste rechterkruisband en is de komende maanden niet beschikbaar voor Bayer Leverkusen", schrijft de club op Twitter.

Oranje

Fosu-Mensah maakte in de winter voor 1,7 miljoen euro de overstap van Manchester United naar Bayer Leverkusen. In Duitsland wilde hij zich in de picture bij Oranje spelen om kans te maken op een plek bij de EK-selectie. In 2017 speelde hij zijn laatste interland in het shirt van het Nederlands elftal.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]