Start van hoofdcontent

West-Friesland

nl

Het doek valt voor bewoners aan de Begoniastraat: definitief hun huis uit

1 maart 2021, 17.00 uur · Door Tijmen Koelemeijer

ENKHUIZEN - Na lang protest en een verloren kort geding, moesten bewoners aan de Begoniastraat hun huizen vanochtend definitief verlaten. Woningcorporatie Welwonen wil nieuwe huizen bouwen op die plek en dus valt voor Mark Schwalbach en zijn buren nu definitief het doek. 

Bewoners Begoniastraat moeten hun huis uit - NH Nieuws

De woningen komen uit de jaren 60 en moeten om die reden volgens Welwonen worden vernieuwd. Ook wijzen zij de bewoners op de tijdelijke duur van de contracten, die op basis van de Leegstandswet zijn vergeven.

Huurder Mark Schwalbach is het daar niet mee eens. "Ik vind het een harteloos beleid dat Welwonen in deze coronacrisis mensen gewoon uitzet", zegt hij, terwijl hij zijn woning verlaat met een winkelwagen vol kampeerspullen. Zijn plan is om de komende tijd voor het gemeentehuis te gaan kamperen, als de gemeente niet met een passende oplossing komt. 

"Als ik de financiële middelen had, had ik in de particuliere sector wat gehuurd"

Mark Schwalbach, huurder

De oplossing komt uiteindelijk op de valreep. Op het moment dat Schwalbach zijn woning verlaat, staat wethouder Dorus Luyckx op de stoep. De gemeente heeft voor de komende drie maanden een woning voor hem.

"We hebben vorige week in het college afgesproken dat de mensen in ieder geval niet op straat komen te staan, dus we hebben voor een tijdelijke oplossing gezorgd", stelt wethouder Luyckx de bewoners aan de Begoniastraat gerust. 

De komende tijd hebben Schwalbach en zijn buren dus een dak boven hun hoofd, maar of het probleem daarmee ook is opgelost, is nog maar de vraag. "Als ik de financiële middelen had, had ik in de particuliere sector wat gehuurd. Maar dat is heel beperkt, dus ik hoop dat er zich een andere oplossing aandient." 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]