Ga naar Content

'Gewoon' boete voor horecaondernemer die opengaat, ondanks roep om versoepeling

GOOISE MEREN - Horecaondernemers die eerder dan toegestaan hun terras openen als signaal tegen de geldende coronaregels, moeten er rekening mee houden dat ze 'gewoon' een boete krijgen. Dat stelt burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren. "Laat er geen misverstand over bestaan", waarschuwt Ter Heegde. 

Foto: Gemeente Gooise Meren / Tom Loman

Er klinken oproepen onder groepen horecaondernemers om terrassen weer open te doen, nu de lockdown alsmaar voortduurt en de horeca daardoor gesloten moet blijven. Horecaondernemers vinden die regel onzinnig voor buitenruimtes, en dus voor terrassen. 

De horecaondernemers voelen zich ook gesteund door de steeds groter wordende roep om de heropening van terrassen. De burgemeesters van de Gooise gemeenten deden afgelopen week een oproep aan het kabinet om de coronaregels te versoepelen en onder meer de heropening van terrassen mogelijk te maken.

De oproep wordt ook gesteund door Ter Heegde. "Naar de huidige stand van zaken, onder het huidige gesternte, met het aantal besmettingen dat er nu is, denk ik dat het een goede zaak is als de terrassen snel open gaan. Je kan het terrasbezoek goed reguleren en het gaat om mensen in de buitenlucht", aldus de burgemeester van Gooise Meren.

Lees ook

Burgemeester Ter Heegde laat weten de zorgen van horecaondernemers ook te begrijpen. "Het is mij al enige tijd bekend dat de horeca en de middenstand het water tot aan de lippen staat en tot daar overheen. Ik spreek geregeld met ondernemers en weet hoe verschrikkelijk moeilijk zij het hebben. Ik begrijp de pijn en het onbegrip."

Forse boete

Toch stelt Ter Heegde dat het aan de landelijke overheid is om een besluit te nemen en - tot het zover is - moet de horeca dichtblijven.

Horecaondernemers die hun terras eerder openstellen dan mag, riskeren een forse boete van 4.000 euro. Burgemeester Ter Heegde van Gooise Meren waarschuwt dat gemeentelijke handhavers ook wel degelijk handhavend optreden. "Ik kan er niet achter staan als op lokaal niveau horecagelegenheden eerder open gaan dan landelijk is bepaald. We zijn geen bananenrepubliek. Als men lokaal toch eerder open gaat, dan moeten wij handhavend optreden, laat daar geen misverstand over bestaan", aldus Ter Heegde.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]