Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Aanhoudingen op Museumplein bij demonstratie tegen coronamaatregelen

28 februari 2021, 14.56 uur · Aangepast 1 maart 2021, 18.16 uur · Door NH Nieuws & AT5

AMSTERDAM - Opnieuw werd er op het Museumplein gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. Honderden mensen kwamen bijeen. De driehoek kondigde hierop een noodbevel af en niet veel later greep de Mobiele Eenheid (ME) in. Er zijn meerdere mensen aangehouden. Inmiddels is het plein grotendeels weer leeg. Wel is het in omliggende straten nog onrustig. 

Inter Visual Studio

Volgens een fotograaf waren er zo'n 1.500 mensen aanwezig. Agenten hebben de demonstranten eerst nog verzocht te vertrekken.

Nadat de aanwezigen dat niet wilden, greep de ME in. Een deel van de demonstranten besloot vervolgens op de grond te gaan zitten. Anderen werden van het plein verdreven in de richting van het Concertgebouw. 

Het plein is grotendeels weer leeg. Alleen in het midden zit nog een klein groepje demonstranten op het gras. De demonstranten spraken  zich uit tegen de huidige coronamaatregelen. Ze scanderen onder andere 'liefde, vrijheid, geen dictatuur'.  

Leidseplein

Een deel van de demonstranten besloot naar het Leidseplein te gaan. Ook die samenkomst is door de politie ontbonden.

Eerdere demonstraties op het Museumplein liepen flink uit de hand. De politie moest toen onder andere een waterkanon inzetten.

De politie laat later op de dag weten dat er zeventien mensen opgepakt zijn bij de demonstratie op het Museumplein. Bij de demonstratie op het Leidseplein is er niemand aangehouden. 

aanhoudingen bij anti corona maatregelen demonstratie - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]