Sport

NL
V

Samenvatting: Den Helder Suns trekt tegen Donar in slotfase aan kortste eind

27 februari 2021, 20.12 uur · Aangepast 1 maart 2021, 17.17 uur · Door Frank van der Meijden

GRONINGEN - De basketballers van de Den Helder Suns hebben zaterdagavond in de Dutch Basketball League met 84-78 verloren van Donar. Bij de rust stond Suns nog op voorsprong, maar in de slotfase van de spannende wedstrijd trok de thuisploeg uit Groningen alsnog de overwinning over de streep. 

In een leeg Martiniplaza nam Den Helder het op tegen Donar - NH Nieuws

De Helderse basketballers wisten van te voren dat ze een zware avond tegemoet zouden gaan in het MartiniPlaza. Titelfavoriet Donar verloor namelijk pas één competitieduel dit seizoen. Toch was het de Suns dat uit de startblokken schoot. De Helderse ploeg stond aan het einde van het eerste kwart verrassend ruim voor met 29 tegen 7. 

Donar gebruikte de daaropvolgende rustperiode om zich te herstellen en deed dat met verve. De Groningers stonden met de rust nog maar drie punten achter: 36-39.

"In het tweede kwart spelen zij een zone en toen raakten wij de weg kwijt. Dat doet ons uiteindelijk de das om", aldus coach Peter van Noord.

Quote

"In het tweede kwart spelen zij een zone en toen raakten wij de weg kwijt"

den helder suns coach peter van noord

Peter van Noord na het nipte verlies tegen Donar - NH Nieuws

Donar slaat toe

Na de onderbreking waren de rollen omgedraaid. Mede door acht punten van Juwann James nam Donar in het derde kwart de leiding. Met nog vijf minuten op de klok was de leiding van Donar zelfs gegroeid tot elf punten: 76-65. In de eindfase vocht Den Helder zich knap terug tot op drie punten van Donar, maar het slotakkoord was voor de Groningers. Dankzij een rake driepunter van Damjan Rudež verloor Den Helder uiteindelijk met 84-78.

Topscorer bij Den Helder Suns was Ben Kovac met 17 punten. "Wij moeten trots op onszelf zijn. Wij hebben een zwaar schema gehad. Ons doel is om ons te plaatsen voor elite A", sprak Kovac na afloop.

Ben Kovac was ondanks het verlies tevreden over het spel van de Suns - NH Nieuws

Door de nederlaag staat de ploeg van trainer Peter van Noord nu op de zevende plaats in de Dutch Basketball League. De achterstand op koploper Leiden is acht punten.

Den Helder Suns staat in de strijd om de felbegeerde zesde plaats (de bovenste zes ploegen plaatsen zich voor Elite A red.) in punten nog gelijk met Feyenoord Rotterdam; die spelen alleen zondag nog tegen nummer vier Yoast United. Suns heeft nog drie duels te gaan, waaronder zaterdag het Noord-Hollandse treffen met Apollo in Amsterdam.

Donar - Den Helder Suns - NH Sport / Thomas Brood

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]