Ga naar Content

FC Volendam-trainer Jonk baalt en keeper Roggeveen zwijgt na mispeer in Eindhoven

EINDHOVEN - De teleurstelling droop er vanaf bij de spelers en trainer Wim Jonk van FC Volendam. Totaal onnodig eindigde het uitduel tegen FC Eindhoven in 1-1. Jonk: "Dit voelt als twee verliespunten."

Trainer Wim jonk na 1-1 bij FC Eindhoven: "Deze voelt heel zuur" - NH Sport/Edward Dekker

"Dit voelt als twee verliespunten"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

"De eerste helft waren we oppermachtig en moet je de tweede en derde goal maken. We hadden ook nog een honderd procent penalty moeten hebben."

De tegentreffer was een cadeautje van keeper Joey Roggeveen, oordeelde ook de Volendammer. "Hij krijgt één of twee ballen op de goal en die moet je tegenhouden. Voetbal is een spel van tegenhouden en scoren. Aan de andere kant moet je ze maken."

Joey Roggeveen - Foto: Pro Shots / Johan Manders

Roggeveen zwijgt

Roggeveen tastte in de 62e minuut opzichtig mis bij een hoge bal van FC Eindhoven. Dico Jap Tjong profiteerde dankbaar en tikte van dichtbij de 1-1 binnen. De doelman wilde na afloop van de wedstrijd niet reageren. Volgens perswoordvoerder Sonny Sier had Roggeveen niet de behoefte om zich voor de camera van NH Sport te moeten verantwoorden.

Woensdag speelt FC Volendam de inhaalwedstrijd bij Almere City FC. De aftrap is om 18.45 uur. Dit duel is live te volgen in extra radio-uitzending van NH Sport.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]