Start van hoofdcontent

EINDHOVEN

nl

FC Volendam stelt teleur en laat overwinning liggen in Eindhoven

27 februari 2021, 15.01 uur · Aangepast 27 februari 2021, 17.29 uur · Door Frank van der Meijden

EINDHOVEN - FC Volendam heeft zaterdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij FC Eindhoven. Zakari El Azzouzi zorgde voor de vroege en verdiende voorsprong, maar in de tweede helft zou doelman Joey Roggeveen de gebeten hond zijn bij de gelijkmaker van de Noord-Brabanders. 

Foto: Denso Kasius - Pro Shots / Johan Manders

FC Volendam reisde af naar Eindhoven met de spectaculaire 3-2 overwinning tegen Jong Ajax nog vers in het geheugen. Zakaria El Azzouzi, de matchwinner van afgelopen dinsdag, kreeg tegen FC Eindhoven van Wim Jonk nu een basisplaats. Dat ging ten koste van Martijn Kaars. Franco Antonucci was weer fit genoeg om te starten.

FC Volendam had in de openingsfase van het duel in Noord-Brabant veel de bal, maar de eerste speldenprikjes waren van FC Eindhoven. Toch kwam het Nieuwe Oranje op voorsprong.  El Azzouzi schoot in de 19e minuut bij de tweede paal een voorzet van Micky van de Ven binnen: 0-1. 

Volendam schreeuwt om strafschop

Na de openingstreffer ging het beter draaien bij FC Volendam. Boy Deul kreeg een goede kans op de 0-2 nadat hij zich knap vrij had gespeeld. Het schot van de aanvoerder vloog echter hoog over. Denso Kasius raakte de paal en El Azzouzi kwam nogmaals in kansrijke positie, maar deed daar niks mee. Vlak voor rust appelleerde FC Volendam terecht voor een penalty nadat Ibrahim El Kadiri werd gehaakt in het strafschopgebied. Scheidsrechter Van de Graaf zag er tot Volendamse verbazing geen overtreding in en dus bleef het 0-1 na 45 minuten voetballen. 

Tekst gaat verder onder de foto's

FC Volendam kwam sterk uit de kleedkamer voor de tweede helft. Franco Antonucci had tot tweemaal toe de 0-2 op zijn voet, maar in beide gevallen schoot de Belg de bal naast het Eindhovense doel. Volledig tegen de verhouding in kwam de thuisploeg na een uur spelen op gelijke hoogte. FC Volendam-doelman Joey Roggeveen zag er allesbehalve goed uit bij een hoge voorzet en schonk de bal aan Dico Jap Tjong. De aanvaller van FC Eindhoven profiteerde dankbaar van de fout van Roggeveen en schoot van dichtbij de 1-1 binnen.

Doelpunt forceren

FC Volendam probeerde de teleurstelling van de gelijkmaker zo snel mogelijk te verwerken. Samir Ben Sallam zorgde met een geplaatst schot bijna voor een nieuwe voorsprong, maar de poging van de invaller werd uit de kruising geplukt door doelman Ruud Swinkels. Met het inbrengen van Giannis Iatroudis probeerde Jonk in de slotfase nog iets te forceren, maar ook dat was tevergeefs. 

FC Volendam schiet weinig op met de 1-1 in de strijd om een plek voor de play-offs. De ploeg van Jonk laat het na om uit te lopen op concurrent Telstar en staat nu zevende met 41 punten uit 25 wedstrijden. 

Opstelling FC Volendam: Roggeveen; Kasius (Tol/72), B. Plat, Van de Ven, Murkin; A. Plat, Deul, Antonucci (Ben Sallam/72); El Azzouzi (Iatroudis/81), Mulattieri, El Kadiri (Kaars/64)

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels; Vermeulen, Amevor, Peijnenburg, Bourdouxhe (Dahlhaus/65); Bogaers, Van der Sande, Van Son; Jap Tjong (Biemans/90), Botermans (De Keersmaecker/72), Donkor (Van Rosmalen/65)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]