Ga naar Content

Vissen is meer dan vangen: sinds corona zijn er meer sportvissers dan ooit

IJMUIDEN - Ze zijn eigenlijk nooit echt weg geweest, maar sinds het uitbreken van de coronacrisis zie je ze meer dan ooit langs de waterkant: sportvissers.  "Een perfecte manier om je hoofd leeg te maken, lekker buiten te zijn en goed afstand te houden", zegt Maikel van Breugel van sportvisserij MidWest Nederland. 

De bond heeft het aantal leden in het 'coronajaar' 2020  flink zien stijgen. "De nieuwe leden zijn mensen die door de omstandigheden minder mogelijkheden hebben en willen genieten van de natuur. Het enige verschil met vóór de coronacrisis is dat ze nu een hengel meenemen. En dan maar genieten van alles wat het water te bieden heeft", zegt Van Breugel.    

Vissen voor de pan

Er is een categorie die vist voor de 'de pan', zeker op een populaire stek als de Zuidpier van IJmuiden. Volgens Van Breugel is daar niks mis mee. "Wat is er mooier dan wat je gevangen hebt later thuis te kunnen opeten? Maar als het met de vangst een keer tegenzit, is het al heerlijk om gewoon om je heen kijken en te genieten van het mooie weer en de natuur. " 

Opruimacties Noordpier en Zuidpier

Sportvisserij MidWest Nederland behartigt de belangen van honderd hengelsportverenigingen en zo'n 158 duizend sportvissers.  Dat zijn er ongeveer 21 duizend meer dan vóór het uitbreken van de coronacrisis.

Doordat er vanwege corona meer mensen op uittrekken, blijft er ook meer zwerfvuil achter op populaire plekken zoals de Zuidpier in IJmuiden en de Noordpier in Velsen-Noord. Voor Sportvisserij MidWest Nederland aanleiding opruimacties te organiseren.  Die staan voor dit jaar gepland op 25 juni (Zuidpier) en 17 september (Noordpier). 

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]