Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Ramen Joods restaurant HaCarmel opnieuw beklad

27 februari 2021, 11.01 uur · Aangepast 27 februari 2021, 12.32 uur · Door AT5

AMSTERDAM - Het koosjere restaurant HaCarmel aan de Amstelveenseweg is vannacht beklad. Inmiddels is de bekladding weggepoetst. 

Foto: Restaurant HaCarmel opnieuw beklad - Inter Visual Studio

De forensische opsporingsdienst van de politie is ter plaatse gekomen voor een sporenonderzoek. "Er is voor ons geen enkel perspectief en dan ook nog dit gedoe erbij dan ben je echt dubbel genaaid", vertelt eigenaar Daniel Bar-on.

Aangifte

Hij heeft inmiddels aangifte gedaan. "Het is belangrijk dat we een dossier hebben, zodat we de verschillende incidenten aan elkaar kunnen linken." Burgemeester Halsema heeft vanochtend Daniel Bar-on telefonisch sterkte gewenst. "Dat voelt goed, dat hoort een burgemeester te doen."

Tekst gaat door onder de foto

Foto: Bekladding op de ramen van het Joodse restaurant HaCarmel - AT5

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) reageerde op Twitter op de bekladding. "Voor de zoveelste keer is het Joodse restaurant HaCarmel doelwit van een aanval. Horecaondernemers hebben het al zwaar, en dan komt er voor dit restaurant ook nog eens Jodenhaat bij." Ze vinden dat het antisemitisme harder moeten worden aangepakt. 

Niet de eerste keer

Bij het restaurant zijn al eerder aanvullende veiligheidsmaatregelen genomen, waaronder cameratoezicht. Het restaurant is al meerdere keren doelwit geweest van vernielingen. Vorig jaar werd er een pakket, dat in eerste instantie leek op een bom, in het portiek neergezet. Ook werd er een ruit ingeslagen en geprobeerd een Israëlische vlag in brand te steken. De politie hield meteen een verdachte aan. Dat bleek de Syriër Saleh A., die de ruiten van het restaurant in 2017 ook al vernielde. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]