Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Stations in de IJmond gaan grondig op de schop

1 maart 2021, 07.00 uur · Door Redactie IJmond

DRIEHUIS/UITGEEST - Spoorbeheerder Prorail gaat twee stations in de regio flink verbouwen. Het gaat om station Driehuis en station Uitgeest. Vooral dat laatste station zal onherkenbaar veranderen. 

Prorail

Station Uitgeest krijgt een grote loopbrug over de sporen. Ook wordt het aantal perrons uitgebreid van drie naar vijf. Prorail noemt het nieuwe station 'een blikvanger'. 

De loopbrug wordt afgewerkt met hout en 85 meter lang. Via de loopbrug zijn straks de perrons bereikbaar. Dat gaat nu nog via een tunnel, maar die is straks alleen nog maar voor voetgangers en fietsers die van de ene naar de andere kant willen. 

Volgens Prorail is de verbouwing nodig omdat de NS veel meer treinen wil laten rijden tussen Alkmaar en Amsterdam. Het project gaat in 2023 beginnen en wordt in 2028 afgerond. 

tekst gaat door onder de foto

Het nieuwe station Uitgeest - Prorail

Ook station Driehuis gaat op de schop. Het perron is hier alleen via een trap toegankelijk. Daar komen twee liften bij, zodat ook mensen die minder goed ter been zijn het perron kunnen bereiken. 

Verder krijgt het station nieuw meubilair en worden de ingangen onder handen genomen. Tijdens de verbouwing zal de reizigerstunnel dicht zijn. Er wordt dan een omleidingsroute ingesteld via de trappentorens aan de buitenkant van het station. 

De verbouwing start op 15 maart en is eind dit jaar gereed. In het weekend van 3 en 4 april rijden er een weekend lang geen treinen vanwege de verbouwing. 

Het nieuwe station Driehuis - Prorail

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]