Ga naar Content

Eredivisie Cup: nipte zege VV Alkmaar op Excelsior

ALKMAAR - VV Alkmaar heeft vrijdagavond Excelsior Rotterdam verslagen. De Alkmaarse voetbalsters wonnen met 4-3. Chimera Ripa had een groot aandeel in de zege met twee treffers. 

Foto: Orange Pictures / Jan Mulder

De thuisploeg kwam op voorsprong via Maudy Stoop na een fraai afstandsschot: 1-0. De stand werd gelijk getrokken door Frederique Nieuwland in de blessuretijd van de eerste helft. In de beginfase na rust zorgde Chimera Ripa wederom voor de Alkmaarse voorsprong: 2-1. In de vijftigste minuut werd deze uitgebreid door Sanne Koopman.

Excelsior deed tien minuten later wat terug via Naomi Piqué. Zij scoorde met haar hak. Chimera Ripa maakte vervolgens haar tweede van de avond: 4-2. De bezoekers kwamen nog terug tot 4-3 door Nadine de Breij, maar de zege van de Alkmaarse voetbalsters kwam niet meer in gevaar. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]