Sport

NL
V

FC Volendam-trainer Wim Jonk voorzichtig over fitte selectie: "Kan morgen zo weer anders zijn"

26 februari 2021, 14.09 uur · Aangepast 26 februari 2021, 17.01 uur · Door Tijmen Koelemeijer

VOLENDAM - Lang nagenieten zit er voor FC Volendam niet in na de miraculeuze 3-2 zege op Jong Ajax van afgelopen dinsdag. De Volendammers scoorden in de laatste minuut van de blessuretijd twee keer en vierde geheel terecht het feestje. Maar zaterdagmiddag wacht om 14.00 uur alweer een nieuwe wedstrijd, uit tegen FC Eindhoven.  

FC Volendam trainer Wim Jonk blikt vooruit op FC Eindhoven - FC Volendam - NH Nieuws

FC Volendam lijkt met een fitte selectie te kunnen afreizen naar Eindhoven. Alleen Mike Eerdhuijzen ontbrak wegens een lichte enkelblessure die hij afgelopen week op de training opliep.

Ook Franco Antonucci en Samir Ben Sallam trainden weer volledig met de groep mee. Ben Sallam ontbrak dinsdag in de wedstrijdselectie en Antonucci startte tegen Jong Ajax op de bank. Daardoor maakte de 18-jarige Calvin Twigt zijn basisdebuut tegen de Amsterdammers. 

"Franco en Samir waren niet helemaal honderd procent fit. Daarom heeft Franco alleen een gedeelte van de tweede helft gespeeld", aldus Jonk, die verwacht dat het tweetal er morgen wel weer bij is. Maar voorzichtigheid is in deze tijd altijd geboden. "We zijn net ook weer getest (corona red.) dus je weet nooit wat daaruit komt. Het kan morgen zo weer anders zijn."

Marco Tol

Marco Tol zal tegen FC Eindhoven hoogstwaarschijnlijk niet gaan spelen. De verdediger zat tegen Jong Ajax op de bank omdat hij zijn contract niet wil verlengen, zei Jonk na afloop van de wedstrijd. Tol wilde vrijdag niet voor de camera van NH Sport reageren op de situatie.

Vermoedelijke opstelling FC Volendam:
Roggeveen; Kasius, B. Plat, Van de Ven, Murkin; Deul, A. Plat, Antonucci; Kaars, Mulattieri, El Kadiri 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]