Ga naar Content

Revelatie Devyne Rensch ziet plots hoogtepunten van zichzelf op YouTube

AMSTERDAM - De achttienjarige Devyne Rensch speelde donderdagavond een verdienstelijke wedstrijd tegen Lille. Ajax won met 2-1 en plaatste zich voor de achtste finales van de Europa League. De rechtsback is verbaasd over zijn stormachtige ontwikkeling: "Ik besef niet hoe snel het is gegaan."

Devyne Rensch in duel met Lille-speler Yusuf Yazici - Foto: Pro Shots / Action Images

"Het was niet ons allerbeste wedstrijd, maar we wisten dat de volgende ronde het belangrijkste is", begint Rensch zijn gesprek met Ajax TV. "Na de 1-0 was het belangrijk om alles tegen te houden en om met elf man te eindigen. Jammer genoeg wel een penalty tegen, maar gelukkig maakte Neres de 2-1."

Na afloop was de sfeer goed in de kleedkamer. "Chaotisch en leuk", noemt Rensch het. "Iedereen is blij natuurlijk. Vanavond is het genieten en vanaf morgen focus op PSV." Vrijdagmiddag om 13.00 uur is de loting voor de achtste finales.

Lees ook

"Ik zie op YouTube opeens hoogtepunten van mezelf staan"

ajax-speler devyne rensch

Rensch geeft aan dat het zware wedstrijden waren tegen Lille. "Het is een hoger niveau. Het vraagt veel meer van mij. Ik probeer mijn eigen spel te spelen en het de tegenstander moeilijk te maken. Voor de rest doe ik gewoon mijn ding."

Beelden terugkijken

De vleugelverdediger beleeft dit seizoen zijn doorbraak in het eerste van Ajax. "Ik zie op YouTube opeens hoogtepunten van mezelf staan. Dat was eerder niet zo. Gisteren zag ik nog beelden van Onder-17 en Onder-19 en dat was gewoon vorig jaar. Ik besef niet hoe snel het is gegaan", besluit Rensch.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]