Ga naar Content

Jong AZ-verdediger Tijs Velthuis heeft een seizoen met ups en downs

WIJDEWORMER - Voor Jong AZ is de week teleurstellend begonnen. Afgelopen maandag verloor de ploeg van Michel Vonk met 0-3 van Go Ahead Eagles. Die nederlaag was niet nodig, vindt verdediger Tijs Velthuis.

Tijs Velthuis beleeft een seizoen met ups en downs - NH Nieuws

"Het was echt zonde", zegt Velthuis. "Ik denk dat we niet heel veel kansen weg hebben gegeven, maar in de tweede helft lieten we het liggen. Het lukte ons niet om te scoren en de intensiteit ging ook naar beneden. Het was niet wat we ervan hadden verwacht."

Net als het spel van Jong AZ, verloopt ook het seizoen van Velthuis met ups en downs. Nu speelt hij zijn wedstrijden voor Jong AZ, maar niet heel lang geleden maakte hij nog zijn debuut voor het eerste. "Het is een wisselvallig seizoen. Ik kwam bij het eerste op de bank en mocht al vrij snel mijn debuut maken. Ik raakte daarna even geblesseerd, was ook nog een wedstrijd geschorst. Nu voel ik mij weer fit en kijk ik uit naar de komende periode."

"We hebben echt leuke tegenstanders de komende twee potjes"

jong az-speler tijs velthuis

De komende twee wedstrijden zijn pittig voor Jong AZ, maar daar haalt Velthuis uiteraard ook plezier uit. "We hebben echt leuke tegenstanders. Vrijdag spelen we tegen De Graafschap en dan maandag ook nog tegen NAC. Dat zijn niet de minste tegenstanders, dus dat zijn mooie momenten om jezelf weer op de kaart te zetten."

Jong AZ gaat vrijdagavond op bezoek bij De Graafschap. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt in Doetinchem. Frank van der Meijden verzorgt het wedstrijdverslag. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]