Sport

NL
V

AZ met Stengs in voorbereiding op kraker tegen Feyenoord

25 februari 2021, 17.00 uur · Door Erik -Jan Brinkman

WIJDEWORMER - Een maand geleden nog won AZ met goed voetbal in de Kuip van Feyenoord (2-3). Zondag komen de Rotterdammers alweer naar Alkmaar. AZ-trainer Pascal Jansen kan dat doen met een zo goed als fitte selectie. "Stengs is weer inzetbaar."

Pascal Jansen kijkt vooruit naar AZ - Feyenoord - NH Nieuws

"Iedereen was wat meer uitgelaten", vertelt Jansen over de sfeer van deze week. AZ won namelijk de laatste drie wedstrijden. Verder merkte de Alkmaarse oefenmeester dat zijn spelers flink streden voor hun posities. "Er zijn maar een aantal plekken te vergeven en dan neemt de spanning toe."

Feyenoord

Die spanning is er ook omdat zondag een directe concurrent naar Alkmaar komt. Beide ploegen strijden namelijk voor een plek in de top drie. De Rotterdammers verkeren trouwens niet in de beste fase, woensdagavond speelden ze nog 0-0 gelijk tegen FC Groningen. "Toch heeft Feyenoord veel goede spelers net als wij. Als je dat als vertrekpunt neemt, dan kan je een hele mooie wedstrijd verwachten."

Quote

Hij is weer herstellende en stond afgelopen dagen weer op het veld"

AZ-trainer, Pascal Jansen

Stengs & De Wit

Calvin Stengs lijkt zondag weer terug te keren in de Alkmaarse ploeg. Afgelopen weekend in Venlo tegen VVV was hij 'ziek'. "Hij is weer herstellende en stond afgelopen dagen weer op het veld." Sowieso is Dani de Wit er zondag bij. De middenvelder maakte in Venlo vlak voor tijd zijn rentree en lijkt zondag op meer meer minuten te kunnen rekenen. "We moeten even bekijken of hij de hele wedstrijd kan spelen." Verder traint rechtsback Jonas Svensson weer volledig mee. 

AZ - Feyenoord begint zondag om 16.45 uur en flitsen van dit duel hoor je op NH Radio.

Bekijk de video voor de gehele voorbeschouwing met Pascal Jansen.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]