Amsterdam

NL
V

'Festivalterrein' Vondelpark weer schoon: "Begrijpelijk dat je naar buiten wil, maar laat het niet zo achter"

25 februari 2021, 13.12 uur · Aangepast 25 februari 2021, 15.00 uur · Door AT5

AMSTERDAM - Het Vondelpark had gisteren meer weg van festivalterrein dan van een stadspark. Nadat de politie had ingegrepen was het park qua bezoekers vrij snel leeg, maar bleef er wel heel veel troep over. De medewerkers van de reiniging waren er vanochtend al vroeg bij om de boel weer schoon te maken.

Vondelpark rommel - NH Nieuws / Martijn van Veen

"Ik was hier kwart over zeven, de eerste ploeg was hier al om zes uur", vertelt een medewerker van de reiniging. "Je kan geen machinale inzet plegen hier op het gras natuurlijk, dus dat is wel even een andere manier van aanpakken. We hebben genoeg mankracht die ons allemaal helpt, en samen met elkaar komt het wel rond."

AT5 / Luuk Koenen

Gelukkig stond de stadsreiniging er niet alleen voor. Ook enkele vrijwilligers meldden zich vanochtend vroeg om te helpen. "Ik kon het niet weerstaan om op te gaan ruimen', vertelt één van hen. 'Er gaat pijn door mij heen, er gaat verontwaardiging door mij heen. Is dit nou waar we op gewacht hebben?"

"Begrijpelijk dat je naar buiten wil met dit weer maar laat het niet zo achter", zo luidt het advies van een schoonmaker aan Amsterdammers die van het weer willen genieten. "Neem het lekker mee naar huis of zet het neer bij een container, dan ben je niemand tot last."

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]