Alkmaar

NL
V

Dierenambulance krijgt twee gloednieuwe auto's: "Met alles erop en eraan!"

25 februari 2021, 15.10 uur · Door Christian Olijve

ALKMAAR - De Dierenambulance Noord-Kennemerland heeft twee gloednieuwe ambulances gekregen van de Dierenbescherming. De oude wagen was minstens 11 jaar oud en had volgens de coördinator van de dienst steeds meer gebreken. Ze kan haar geluk met de vers afgeleverde wagens dan ook niet op: "Er zitten allemaal nieuwe snufjes op!"

Dierenambulance

De wagens werden vanmiddag rond 14.00 uur afgeleverd. Voor de gelegenheid hadden medewerkers ballonnen en slingers opgehangen: "Het is echt helemaal geweldig! Ze zijn net gebracht en we zijn er zo blij mee. Onze grootste wens is uitgekomen. Deze ambulance ziet er echt gelikt uit", vertelt de coördinator van de Dierenambulance.

"We rijden nu in dezelfde auto's als bijvoorbeeld in Flevoland, dus we kunnen het veel beter op elkaar afstemmen. We hebben net een proefrondje gemaakt en hij rijdt heel heel goed", verzekert ze. 

De vorige ambulance werd geleased en is meteen meegenomen. "We hadden 'm al jaren en hij had 400.000 kilometer op de teller. Hoog tijd voor vervanging dus!"

Gouden randje 

Het was sowieso al een dag met een gouden randje voor de dienst. Zo werd er een vosje vrijgelaten: 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]