Ga naar Content

Extra toezicht in Vondelpark en zij-ingangen gesloten

AMSTERDAM - Vanaf donderdag komt er extra toezicht bij de twee hoofdingangen van het Vondelpark. Daarnaast zullen de zij-ingangen van het park voorlopig gesloten zijn. Dat heeft burgemeester Halsema in overleg met politie en justitie besloten nadat de politie gisteravond in greep vanwege de extreme drukte in het park.

Foto: NH Nieuws

Deze beperkingen moeten ervoor zorgen dat de drukte in het park wegblijft. Wanneer deze maatregelen niet het gewenste effect hebben dan zal het Vondelpark volledig worden afgesloten voor publiek. 

De politie werd grootschalig ingezet toen bleek dat duizenden mensen het Vondelpark bezochten. Bij deze inzet werd de sfeer op enkele plekken grimmig en werd de politie met flessen bekogeld. Tijdens de ontruiming werden twee mensen gearresteerd. Een persoon raakte gewond en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Risico's

De Amsterdamse driehoek geeft aan begrip te hebben voor mensen die de buitenruimte opzoeken tijdens dit vroege voorjaar. "Maar we accepteren geen doelbewuste overtreding van de regels met alle risico’s voor de volksgezondheid die daarop volgen."

Om die reden wordt er een zogenoemde 'afkoelperiode' ingevoerd. Deze maatregel gaat voor onbepaalde tijd in.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]