Ga naar Content

Politie grijpt in vanwege grote drukte in Vondelpark, agenten bekogeld met flessen

AMSTERDAM - De politie treedt op in het Vondelpark om een einde te maken aan de grote drukte. Vanwege het mooie weer zijn daar momenteel duizenden bezoekers. "Dit is opnieuw een massale overtreding van de coronaregels", aldus burgemeester Halsema in een verklaring. "De aanwezigen tonen geen enkel respect voor iedereen in de stad die zijn best doet om meer besmettingen te voorkomen."

Politie grijpt in - NH Nieuws

"Het park is geen festivalterrein", vervolgt Halsema. "De driehoek komt vanavond bijeen om een afkoelperiode voor het Vondelpark te bespreken." De politie heeft inmiddels het park ontruimd. Enkele bezoekers hebben agenten tijdens de ontruiming bekogeld met flessen.

Tijdens de politie-actie in het Vondelpark zijn tot nu toe twee mensen aangehouden. Een persoon is gearresteerd op verdenking van het gooien van een fles, waarbij een omstander gewond raakte. De tweede is aangehouden vanwege het beledigen van een agent. Het slachtoffer dat gewond raakte is overgebracht naar het ziekenhuis.

Aan het eind van de middag werd er nog de oproep gedaan aan bezoekers om naar een andere plek te gaan. Dit omdat de afstandsmaatregelen niet werden nageleefd. Daar werd geen gehoor aan gegeven, waardoor de politie overging tot actie.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De gemeente meldde vandaag al dat alle ingangen van het Vondelpark bij grote drukte tijdelijk gesloten kunnen worden. Daarnaast kan er extra gehandhaafd worden op de coronamaatregelen, kunnen fietsers worden geweerd of kunnen alleen de zij-ingangen dicht gaan.

Afgelopen zondag werd in het Vondelpark nog een groot feest beëindigd. Volgens een aanwezige waren er op dat moment ongeveer vijfhonderd mensen aanwezig. Nadat de politie arriveerde, vertrok iedereen uit het park.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]