Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Nieuw stekkie voor 19 bomen bij Noordwest ziekenhuis

24 februari 2021, 14.45 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

ALKMAAR - Bij het Noordwest ziekenhuis in Alkmaar zijn groenwerkers druk in de weer met de verhuizing van negentien bomen. Ze worden van de Alkmaarderhout naar verschillende plekken rondom het ziekenhuis verplaatst. "De verplaatsing kan niet wachten, omdat vogels en vleermuizen met het broedseizoen willen beginnen. De natuur mag dan niet worden verstoord."

Start verhuizing van 19 bomen bij Noordwest ziekenhuis Alkmaar - Alkmaar Centraal

Het ziekenhuis maakt met de verplaatsing van de bomen ruimte voor de nieuwbouw en de herinrichting van het ziekenhuisterrein.

Ook de resterende bomen, die vorig jaar zijn blijven staan om dieren zoals vleermuizen stapsgewijs te laten wennen aan de veranderende omgeving, worden gekapt. Dat meldt mediapartner  Alkmaar Centraal.

Helikopterlandplaats

De bomen zouden eigenlijk worden geplaatst op parkeerterrein P5, maar daar is een tijdelijke helikopterlandplaats ingericht voor het vervoer van coronapatiënten.

De Nationale Bomenbank ontfermt zich over de verplaatsing. Het streven is om hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken, meldt het ziekenhuis op haar website.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]