Sport

NL
V

Jong Ajax-trainer Van der Gaag: "Als je de 3-2 zo weggeeft, houdt het op"

23 februari 2021, 23.00 uur · Aangepast 23 februari 2021, 23.15 uur · Door Milton Pus

VOLENDAM - De drie punten leken op weg naar Amsterdam, maar Jong Ajax gaf in een sensationele slotfase de overwinning uit handen tegen FC Volendam. "Het is te makkelijk om dit onder de noemer van leermomenten te plaatsen. Dit hebben we tegen Go Ahead Eagles ook gehad", vertelt trainer Mitchell van der Gaag in gesprek met NH Sport. 

Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag - NH Nieuws

Quote

"Het is te makkelijk om dit onder de noemer van leermomenten te plaatsen"

Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag

"Als je kijkt naar de wedstrijd vond ik ons de betere ploeg", begint Van der Gaag. "In de tweede helft drukten we door. We scoorden twee prima goals, dan weet je dat Volendam gaat forceren. Daarna kregen we nog kansen om het af te maken. Als we hier hadden gestaan en het was een gelijkspel geworden, was ik zwaar teleurgesteld. Moet je nagaan als je hem ook nog verliest."

De nederlaag was niet te wijten aan de inzet van de spelers. "Ze hebben keihard gewerkt om een goed resultaat neer te zetten. De eerste helft hadden we meer balbezit zonder grote kansen. We waren de dominante ploeg en wisten dat Volendam op de counter wilde spelen. Ik snap dat er teleurstelling was van de 2-2, maar als je zo de 3-2 weggeeft houdt het op."

Tekst gaat verder onder de video

Kian Fitz-Jim beleefde een avond met verschillende emoties - NH Nieuws

Quote

"Ik denk dat deze wedstrijd een goed beeld geeft van ons seizoen. Heel wisselvallig"

Jong Ajax-speler Kian Fitz-Jim

Het was voor Kian Fitz-Jim een opmerkelijke avond. De 17-jarige middenvelder maakte zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal, maar zijn ploeg verloor toch na een krankzinnige ontknoping. "Ik maak een goede goal, maar het is absurd hoe we het weggeven. Op zich ben ik blij met m'n goal. Desondanks voelt het nu gewoon kut."

"Ik denk dat deze wedstrijd een goed beeld geeft van ons seizoen", vervolgt Fitz-Jim. "Heel wisselvallig. We weten niet waar het aan ligt. Dit mag gewoon niet gebeuren. We kunnen wel weer zeggen: 'volgende week beter', maar het moet echt wel anders." 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]