Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Flinke stijging aantal positieve coronatests

23 februari 2021, 16.04 uur · Aangepast 23 februari 2021, 16.51 uur · Door Ramon Besseling

WEST-FRIESLAND - Het aantal mensen in de regio dat de afgelopen twee weken positief is getest op corona is flink gestegen ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws inzichtelijk maakt met behulp van LocalFocus.

Een automobilist wordt getest bij de coronateststraat in Zwaag - Gemeente Hoorn / Marjon van der Ven

In de afgelopen twee weken zijn 1.509 mensen in West-Friesland positief getest op het coronavirus. In de twee weken daarvoor waren dit er 1.302. Tussen 10 februari en 23 februari zijn tien mensen in het ziekenhuis opgenomen en overleden negen mensen aan de gevolgen van het coronavirus, meldt het RIVM. 

De gemeente Hoorn spant de kroon. Per 100.000 inwoners testten daar de afgelopen twee weken 875 mensen positief op corona. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 641 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 479.

In de gemeente Drechterland ligt het aantal nieuwe besmettingen lager. Daar zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 400,6 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 79 personen positief hebben getest op corona.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

💬 Mail ons met jouw verhaal
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected].

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]