Start van hoofdcontent

BUSSUM

nl

Gewapende overval op buurtsuper, verdachte met buit op de vlucht

23 februari 2021, 13.36 uur · Aangepast 23 februari 2021, 14.59 uur · Door Sjoerd Stoop

BUSSUM - Supermarkt De Buurtsuper is aan het begin van de middag overvallen. De dader heeft daarbij een geldbedrag buitgemaakt, zo bevestigt de politie aan NH Nieuws.

Inter Visual Studio/Jan Peter Otto

De overval vond vlak voor het middaguur plaats. De overvaller stormde de winkel binnen en bedreigde het personeel met een wapen. De man eiste geld. Nadat medewerkers van de supermarkt hem dat hadden gegeven, sloeg hij weer op de vlucht. 

Hoeveel geld de man heeft buitgemaakt, is nog niet bekend. De politie kan nog ook nog weinig vertellen over het soort wapen waarmee de man dreigde. 

Na de overval is een zoektocht naar de dader gestart. Van hem is een summier signalement bekend. Het zou gaan om een witte jongen. Hij droeg een zwarte jas met capuchon en had een zwarte rugtas van het merk The North Face bij zich. De politie roept mensen die de verdachte zien op om hem niet zelf te benaderen, maar alarmnummer 112 te bellen. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Inter Visual Studio/Jan Peter Otto

Supermarkt vaker overvallen

Het is niet de eerste keer dat de supermarkt aan de Bussumse H.K. Onnesweg wordt overvallen. Dat gebeurde de afgelopen jaren wel vaker. 

Zeven jaar geleden kon de toenmalige eigenaar van de supermarkt op heldhaftige wijze een overval op zijn zaak voorkomen. Toen de overvaller de supermarkt binnenstormde, twijfelde hij geen moment en vloog hij de jongeman naar de keel. De overvaller deelde toen een rake klap uit met zijn pistool en sloeg daarna op de vlucht. De overval maakte destijds veel indruk op het supermarktpersoneel. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]