Sport

NL
V

Texelse veldrijdster Betsema leeft mee met Ajax-goalie Onana: "Ontzettend geschrokken"

22 februari 2021, 17.01 uur · Aangepast 22 februari 2021, 17.51 uur · Door Erik -Jan Brinkman

TEXEL - Het seizoen zit erop voor Denise Betsema. De veldrijdster van Texel heeft een geweldig jaar achter de rug. De derde plek op het WK en verder veroverde ze nog vele andere prijzen. "Super trots op mijn eerste WK-medaille."

Reportage vanaf Texel met veldrijdster Denise Betsema - NH Nieuws

"Het was een heel geslaagd seizoen", vertelt Denise Betsema vanuit haar huis op Texel. "Ik heb dit jaar wel echt kunnen laten zien dat ik veel verschillende ondergronden beheers."

Onschuldig

De 28-jarige veldrijdster kende niet alleen maar hoogtepunten de afgelopen jaren. Begin januari 2019 werd ze namelijk positief getest op het gebruik van doping. Toch kon ze na een lang onderzoek haar onschuld aantonen. "Die tijd was echt een nachtmerrie. Je wordt eerst aan de hoogste boom opgehangen en pas daarna kan je je onschuld bewijzen. Dat voelt als de omgekeerde wereld."

Quote

"Die tijd was echt een nachtmerrie"

Veldrijdster, Denise Betsema

André Onana

Eerder deze maand schrok Betsema erg van het bericht dat André Onana ook postief testte op het gebruik van doping. De doelman van Ajax zei dat hij per ongeluk de medicijnen van zijn vrouw pakte. "Ik schrok daar ontzettend van. Ik leef dan heel erg mee, want het is heel tragisch verhaal verhaal voor hem."

Bekijk de video voor de hele reportage met Denise Betsema.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]