Ga naar Content

Vader valt met twee kinderen in sinkhole: "Ze zijn kopje onder gegaan"

WORMERVEER - Een vader is vanmorgen met zijn twee kinderen in een sinkhole gevallen. Dit gebeurde op de kruising van Westerstraat met de Krokusstraat. Door een lekkage in de waterleiding ontstond een gat in het trottoir. "Hij was daar aan het fietsen met zijn twee kinderen en viel in het gat. Daarbij zijn ze ook kopje onder gegaan." Honderden huizen zitten zonder water.

Een stuk rondom de sinkhole is afgezet - Foto: NH Nieuws / Thyra de Groot

Dat vertelt een woordvoerder van de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland aan NH nieuws. "De vader en twee kinderen zijn niet gewond geraakt, maar wel door het ambulancepersoneel nagekeken en nu weer onderweg naar huis." 

Een sinkhole ontstaat doordat het ondergrondse water (in dit geval dus komend uit een kapotte waterleiding onder de stoep) het zand daar wegspoelt. Dit zorgt ervoor dat de grond instabiel is en de grond instort.

Het is niet bekend hoe diep het gat in de grond precies is. De brandweer is met meerdere pompen het water aan het wegpompen dat de wijk en huizen instroomt.

PWN is aanwezig om het lek te dichten en de waterleiding te herstellen. "Ongeveer honderd woning zitten op dit moment zonder water. Het gaat om een grotere waterleiding die gelekt heeft en daar komt veel water bij vrij."

Hoe lang het nog gaat duren voordat het water weg is, is nog niet duidelijk. 

Foto: NH Nieuws / Thyra de Groot

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]