Amsterdam

NL
V

Politie trekt stekker uit groot feest in Vondelpark

21 februari 2021, 20.32 uur · Door AT5

AMSTERDAM - Nadat het de hele dag al druk was geweest in het Vondelpark, is er aan het begin van de avond een groot feest ontstaan. De coronamaatregelen werden niet nageleefd. Rond 20.00 uur ging een groot deel van de groep weg en een kwartier later reden ruim tien politiebusjes het park in. Daarna is bijna iedereen vertrokken.

Inter Visual Studio

Volgens een aanwezige waren er rond 19.00 uur zeker vijfhonderd mensen bij aanwezig. "In de middag was er politie. Maar die zijn weggegaan en sindsdien geen politie meer gezien."

Live

Het account Video in Verzet, dat ook rechtstreeks verslag deed van verschillende coronaprotesten, was live in het Vondelpark. De beelden zijn hieronder te zien: 

De gemeente liet eerder vandaag weten dat het op sommige plekken in de stad 'te druk' was en vroeg mensen om zich aan de coronamaatregelen te houden.

Jongeren

Dat gebeurde duidelijk niet in het Vondelpark. Het gaat voor een deel om activisten die eerder vandaag van het Museumplein werden gestuurd, maar er zijn ook heel veel jongeren bij. Ook wordt er lachgas gebruikt.

Een woordvoerder van de politie zegt tegen AT5 dat het feest 'onnacceptabel' is. "We bereiden ons nu voor om daar naartoe te gaan en roepen mensen op om nu weg te gaan." Een halfuur na die oproep en het bericht op AT5 bleek dat veel jongeren eieren voor hun geld hadden gekozen en vrijwillig waren vertrokken. 

Bekeken

Rond 20.00 uur verzamelden iets meer politieauto's zich. Of de Mobiele Eenheid zou worden ingezet of dat gewone agenten naar het park zouden komen, stond op dat moment nog niet vast. "Maar je gaat er natuurlijk niet met slechts één koppeltje agenten naartoe", zei de woordvoerder.

De politie heeft de afgelopen weken al een aantal keer feesten beëindigd in het Vondelpark.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]