Ga naar Content

Drijvend concertje om 'de stad een kleine glimlach te geven'

HAARLEM - "Ik heb nog nooit zoveel mensen zien lachen als vandaag!" Paco Voorhans heeft genoeg van het coronachagerijn en nodigde een band uit op zijn boot om mee te varen door de grachten van de stad. Zijn doel, om de mensen op de kade die daar van het zonnetje genoten ouderwets plezier te geven, is dus bereikt. En dat coronaproof, zo liet hij aan NH Nieuws zien. 

Foto: NH Nieuws

"Gewoon even iets leuks voor de stad en bandjes kunnen eindelijk weer eens spelen", zo verwoordde Paco Voorhans in een berichtje aan de redactie zijn idee om elk weekend vanaf zijn boot een 'drijvend concert' te verzorgen. "Wij varen vrijwillig en bandjes spelen voor liefde en applaus", benadrukt hij nog. 

Tijdens de vorige lockdown, in het voorjaar van vorig jaar, ontpopte de kade van het Spaarne zich tot een populaire plek. Bij gebrek aan terrassen gingen veel mensen aan de waterkant zitten, om daar van de zon en een drankje te genieten. En nu het ijs gesmolten is, is die gewoonte weer snel opgepakt. De boulevard in de stad heeft nog nooit zo goed dienst gedaan als tijdens de coronacrisis. 

Ook anderhalve meter op de boot

Het is geenszins de bedoeling om de coronaregels te breken, laat Paco zien. De boot is groot genoeg voor acht personen op anderhalve meter, en de band van vandaag is ook nog eens grotendeels een gezin. Maar het is voor Paco ook belangrijk hoe het eruit ziet. "Dat mensen op de kade niet denken 'wat zijn dat voor mafkezen'. Dat het wel heel duidelijk is dat we die anderhalve meter handhaven." 

"Als wij de stad een beetje gelukkiger kunnen maken, zijn wij ook helemaal gelukkig"

PACO VOORHANS
En om tijdens het drijvende concert te voorkomen dat er op de kade samenscholingen ontstaan, blijft Paco's boot, en daarmee het bandje, continu in beweging. "Plan is wel om dit wekelijks te doen, niet op gezette tijden en niet met een aankondiging", om te voorkomen dat het een evenement wordt.  "Maar als wij de stad een klein beetje gelukkiger kunnen maken, dan zijn wij ook helemaal gelukkig."

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]