Ga naar Content

Avondwinkel in puin na plofkraak: "Alles is stuk"

AMSTERDAM - Gebroken stellages en ruiten, loshangende plafondplaten en overal glas. De plofkraak van vannacht heeft forse schade aangebracht aan de avondwinkel aan de Overtoom, waar de explosie plaatsvond. "Het is een puinhoop", zegt de eigenaar van de winkel.

Avondwinkel in puin na plofkraak - AT5

De middag na de plofkraak neemt de man de schade op in zijn winkel. Conclusie: zowat alles is stuk. "Alles: de diepvriezer, drie koelkasten." Het glas van de vitrine van de snackbar die hij ook in zijn winkel heeft, is evenmin gespaard gebleven.

De buurt schrok rond 2.00 uur 's nachts wakker van drie harde knallen. "We hebben niet kunnen slapen vannacht", zegt een buurtbewoner. De ruiten van zijn woning liggen er door de klap ook uit. "Drie knallen en dit is het resultaat."

Rellen

"Ik werd er wakker van. Ik dacht in eerste instantie dat er rellen uitgebroken waren", zegt een vrouw die verderop woont en ook de knallen heeft gehoord.

De daders hadden het gemunt op de geldautomaat die bij de avondwinkel in de muur zit. Of ze ook daadwerkelijk geld hebben mee kunnen nemen, is nog onduidelijk. De politie heeft vannacht drie verdachten opgepakt na de plofkraak.

De eigenaar van de avondwinkel heeft er in ieder geval zijn handen vol aan. "Alles dichttimmeren en dan op de verzekering wachten. En dan opnieuw verbouwen. Ik denk dat ik acht weken dicht ga, of misschien wel langer. Alles is stuk."

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]