Amsterdam

NL
V

Nabestaanden geweldslachtoffers in film voor Dag van het Slachtoffer

22 februari 2021, 08.00 uur · Aangepast 22 februari 2021, 08.32 uur · Door Redactie

SCHARWOUDE - Vandaag is de Dag van het Slachtoffer, een dag uitgeroepen door Slachtofferhulp om aandacht te vragen voor de positie van slachtoffers van geweld. De Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers heeft de dag aangegrepen om een speciale film te maken, waarin slachtoffers vertellen hoe ze een geliefde verloren door geweld.

Aan de film hebben dertien jongeren meegewerkt. Een van hen is de twaalfjarige Joy Sitek. Haar vader Rob Sitek overleed in 2009, na een dodelijke klap van een taxichauffeur op het Amsterdamse Leidesplein. Ze hadden onenigheid over de ritprijs. Joy was toen een baby van elf maanden oud.

Ook de zussen Kaylee (25) en Ruby (19) Rietveld werkten mee aan de film. Hun broer Wesley werd in 2019 door een onbekende op een metrostation in Rotterdam doodgestoken.

De film is een initiatief van Wicky van der Meijs van de Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers. Ze heeft grote zorgen om de hoeveelheid jongeren die met messen over straat lopen, met alle mogelijke gevolgen van dien. "We hopen jongeren op scholen hiermee te bereiken en jongeren die met messen rondlopen. En het gevoel over te brengen wat nabestaanden voelen als ze iemand verloren hebben door moord."

De film is hier volledig te bekijken:

💬 Mail ons met jouw verhaal
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected].

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]