Ga naar Content

Nabestaanden geweldslachtoffers in film voor Dag van het Slachtoffer

SCHARWOUDE - Vandaag is de Dag van het Slachtoffer, een dag uitgeroepen door Slachtofferhulp om aandacht te vragen voor de positie van slachtoffers van geweld. De Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers heeft de dag aangegrepen om een speciale film te maken, waarin slachtoffers vertellen hoe ze een geliefde verloren door geweld.

Foto:

Aan de film hebben dertien jongeren meegewerkt. Een van hen is de twaalfjarige Joy Sitek. Haar vader Rob Sitek overleed in 2009, na een dodelijke klap van een taxichauffeur op het Amsterdamse Leidesplein. Ze hadden onenigheid over de ritprijs. Joy was toen een baby van elf maanden oud.

Ook de zussen Kaylee (25) en Ruby (19) Rietveld werkten mee aan de film. Hun broer Wesley werd in 2019 door een onbekende op een metrostation in Rotterdam doodgestoken.

Lees ook

De film is een initiatief van Wicky van der Meijs van de Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers. Ze heeft grote zorgen om de hoeveelheid jongeren die met messen over straat lopen, met alle mogelijke gevolgen van dien. "We hopen jongeren op scholen hiermee te bereiken en jongeren die met messen rondlopen. En het gevoel over te brengen wat nabestaanden voelen als ze iemand verloren hebben door moord."

De film is hier volledig te bekijken:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]