West-Friesland

NL
V

Met nul euro succesvol: band startte vlak voor coronacrisis

20 februari 2021, 07.00 uur · Aangepast 22 februari 2021, 09.48 uur · Door Chantal Bos

HOORN - Aan hun ritmegevoel zal het niet liggen maar qua timing zit het ze niet mee: Hoornse band Westone werd opgericht vlak voor de coronacrisis vorig jaar uitbrak. Geen shows, geen gigs, geen geld en toch valt hun naam al in binnen- en buitenland. Ze staan op het punt het eerste album op te nemen, daarom houden ze nu een crowdfundactie. 

"We hadden al veel festivals staan, zelfs in Frankrijk eentje. We zouden voor duizenden mensen optreden, dat ging allemaal niet door." Joost van Beek - artiestennaam Johnny - richtte de nieuwe, driekoppige, rockband Westone eind 2019 op. Met nul euro op zak nemen ze vlak voor de eerste lockdown - per toeval-  hun eerste nummer 'Ghost Town' op. Joost: "Dat de straten dan ook echt leeg zouden worden, zagen we natuurlijk niet aankomen. Het nummer haalde direct plek één in de Indiecharts." 

Hoornse band Westone startte vlak voor coronacrisis - NH Nieuws

Helemaal podiumloos was het afgelopen jaar niet. Joost: "We hebben nog twee shows kunnen doen, ook al was dat voor dertig mensen en iedereen braaf op een stoel. We krijgen heel veel waardering van over de hele wereld al." Ook op de Nederlandse radio worden hun nummer al gedraaid. Joost: "Grootste aanmoediging was al dat Giel Beelen ons oppikte en we werden gedraaid door Bram van Splunteren. Dat is hartstikke tof."

Geld inzamelen

Westone staat startklaar om een album op te nemen, maar de vooruitzichten op inkomsten zijn nog somber. "Daarom starten we komende week een crowdfundactie. We willen 8000 euro ophalen om een plaat op te kunnen nemen; zo kunnen we toch al mensen vermaken ook al is dat thuis."

💬 Mail ons met jouw verhaal
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected].

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]