Noordkop & Texel

NL
V

Buren spreekt: "Den Helder krijgt met Jan een spontane en sportieve burgemeester"

19 februari 2021, 15.37 uur · Aangepast 19 februari 2021, 15.59 uur · Door Regio Noordkop

DEN HELDER - Een mensenmens, draagt bijna altijd een hoed, begon in Buren de raadsvergaderingen steevast met een stukje geschiedenis en houdt ook van een sigaartje. Jan de Boer begint op 1 maart als de nieuwe burgemeester van Den Helder. In de gemeente Buren gaan ze hem missen: "Oh, gaat ie weg? Nee! Nou zeg."

Gemeente Den Helder

In Buren, waar Jan de Boer deze week afscheid nam, hebben de inwoners louter positieve woorden over voor hun vertrekkende burgemeester.  Zowel van raadsleden als inwoners, die hem typeren als een aardige man. Toegankelijk, spontaan, sympathiek, meegaand, goede voorzitter van de gemeenteraad, sportief en zelfs bedenker van een wandelpad.

Hieronder een reportage van onze mediapartner Regio Noordkop. Tekst gaat daarna verder.

De Boer was sinds 2013 burgemeester van Buren. Daarvoor was hij wethouder in de gemeenten Hoorn, Harlingen en Landsmeer. In de periode 2002-2006 was hij raadslid in de gemeente Hoorn en tot 2006 was hij docent economie in het voortgezet onderwijs.

Waar Den Helder misschien aan moet wennen? "Hij is in een vorig leven schoolmeester geweest, dat komt er soms nog wel eens uit", aldus Burens raadlid Sander van Alfen. "Jullie krijgen daar een goede burgemeester. Het gaat helemaal goedkomen."

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]