Sport

NL
V

Geen Grieks onderonsje voor Pantelis Hatzidiakos dit weekend

19 februari 2021, 12.30 uur · Aangepast 19 februari 2021, 12.57 uur · Door Marijn Willems

WIJDEWORMER - AZ wacht zaterdagavond in de volgende speelronde van de Eredivisie VVV-Venlo als tegenstander. En als je denkt aan die club, dan denk je natuurlijk meteen aan Giorgos Giakoumakis. De Griekse spits maakt dit seizoen grote indruk: inmiddels staat de teller al op 22 treffers.

Geen Griekse onderonsje voor Pantelis Hatzidiakos dit weekend - NH Nieuws

Het duel beloofde pikant te worden voor AZ-verdediger Pantelis Hatzidiakos. Beide Grieken kennen elkaar van het nationale elftal. Maar door die strijd kan een streep, want Hatzidiakos ontving afgelopen zondag zijn vijfde gele kaart aan en is dus dit weekend geschorst.

"Ik zou heel graag willen spelen want ik wil graag tegen hem spelen. In maart hebben we weer een interlandperiode dus dan hadden we dan lekker een discussie kunnen hebben. Maar helaas heb ik vijf gele kaarten, het is niet anders", zegt Hatzidiakos.

Quote

"Ik gun hem het beste, maar dit weekend zeker niet. Ik hoop dat hij niet zijn beste wedstrijd speelt"

az-verdediger pantelis hatzidiakos

Komend weekend gunnen Hatzidiakos en Giakoumakis elkaar weinig, maar na de wedstrijd is dat wel anders."Ik ben heel trots op hem. Ik gun hem het beste, maar dit weekend zeker niet. Ik hoop dat hij niet zijn beste wedstrijd speelt eerlijk gezegd."

Beide spelers zijn dus van Griekse komaf, maar echt lang kennen ze elkaar nog niet. "Ik heb hem een keer meegemaakt bij het nationale team. Daar had hij toen al acht goals gemaakt ofzo. Toen heb ik hem leren keren en is hij alleen maar gaan groeien. Hij pakt iedere wedstrijd een goaltje mee."

Zaterdagavond om 20.00 uur trapt AZ in Limburg af tegen VVV-Venlo.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]