Noord-Holland

NL
V

Strandtenthouders staan te popelen: "Eindelijk kunnen we ons visitekaartje afgeven"

20 februari 2021, 07.00 uur · Aangepast 20 februari 2021, 09.31 uur · Door Doris van Baar

NOORD-HOLLAND -  Strandtenthouders kunnen niet wachten om aan het werk te gaan tijdens het zonnige weekend. Met alleen take-away hoeven ze het voor de omzet niet te doen, maar het haalt ze wel uit de dagelijkse sleur. Dat zeggen strandtenthouders tegen NH Nieuws. 

Strand IJmond en Rolf Vooges - Jelle Dijkstra en privé archief Rolf Vooges

De verwachting is dat het zaterdag en zondag 15 tot 17 graden wordt. Bij strandpaviljoen Luctor et Emergo aan het strand van Camperduin zijn ze na de sneeuw en gladheid blij met het lenteweer. "Eindelijk loont het weer een beetje om aan het werk te zijn. Dat zorgt voor zo'n positief gevoel", zegt Kevin Bredewout. 

Ook Rolf Vooges, onder meer van Vooges Strand in Zandvoort, heeft hoge verwachtingen. "Vorig weekend was iedereen aan het schaatsen, het weekend daarvoor was er storm en sneeuw. Dit weekend wordt het eerste mooie weekend van februari. We kunnen eindelijk ons visitekaartje weer afgeven."

Kevin Bredewout bij zijn strandpaviljoen Luctor et Emergo in Camperduin - NH Nieuws / Anne Klijnstra

Bas de Jong, projectleider bij Strand Nederland, ziet dat alle ondernemers smachten naar reuring en klandizie. Hij verwacht wel drukte bij de paviljoens, maar dat wil volgens hem niet zeggen dat de omzet ook omhoog schiet. "Ik denk dat we wel echt 90 à 97 procent van de omzet laten liggen. Take-away is uitsluitend een doekje tegen het bloeden."

Omzet

Het beste is om niet te veel over de omzet na te denken, zegt Vooges. Hij bedenkt liever plannen voor een paar mooie dagen. "Een DJ bood aan om zondag te draaien op het strand. Om te vieren dat het echt lente wordt", laat hij weten. 

Bij strandpaviljoen Enkhuizen richten ze zich vooral op jonge kinderen, met een zeerover-speurtocht. "Het geeft zoveel energie. We vinden het lekker om weer bezig te kunnen zijn", vertelt eigenaar Thomas de Boer. 

Vooges benadrukt dat het natuurlijk wel allemaal veilig moet gaan. "Iedereen moet op het strand zijn eigen drankje nuttigen. Maar met een muziekje en een zonnetje erbij, is dat natuurlijk hartstikke gezellig", vertelt hij vol enthousiasme. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]