Ga naar Content

Telstar en FC Eindhoven in zelfde schuitje voorafgaand aan onderling duel

VELSEN-ZUID - Telstar speelt vrijdag haar derde duel in zes dagen. "Het zag er vanochtend goed uit en kwamen goed in beweging. Ze hebben zin en dat is het belangrijkste", aldus trainer Andries Jonker over de staat van zijn team. In eigen huis is FC Eindhoven de tegenstander.

Drei Punkte bitte! - NH Nieuws

Aanhaken of afhaken ?

Telstar staat negende. FC Volendam staat achtste met met vier punten meer en één duel minder gespeeld. Je kan dus stellen dat het duel van vrijdag aanhaken of afhaken betekent. "Het is nog steeds een fase in de competitie dat drie keer winnen ertoe leidt dat je bij de bovenste acht staat. Wij hebben de laatste tijd niet zo veel bij elkaar gesprokkeld. Wij zijn nog niet weg, maar het einde nadert", weet Jonker.

Andries Jonker voor de wedstrijd tegen FC Eindhoven - NH Nieuws

Tegenstander FC Eindhoven

Net zoals Telstar heeft tegenstander FC Eindhoven ook veel blessures. "Wij zitten in hetzelfde schuitje. Ondanks de vele afwezigen spelen ze heel behoorlijk voetbal. Toch moet je dat bekopen met het aantal punten dat wij halen. Alleen al vanuit eerzucht willen wij heel graag winnen", laat Jonker weten.

Bij Telstar ontbreken de geblesseerden Frank Korpershoek, Sven van Doorm, Gyliano van Velzen, Siebe Vandermeulen, Yaël Liesdek, Richelor Sprangers en Kick Groot. 

Daniel Adshead is een twijfelgeval. Hij verliet vandaag voortijdig de training. Ook Tom Overtoom ontbrak vanwege "medische redenen" en lijkt morgen niet te kunnen spelen.

"Ondanks de vele afwezigen spelen ze heel behoorlijk voetbal"

telstar-trainer andries jonker over fc eindhoven

Vrijdagavond is het duel tussen Telstar en FC Eindhoven live te horen in de radio-uitzending van NH Sport. De uitzending begint om 19.00 uur, terwijl Edward Dekker vanaf 21.00 uur het commentaar verzorgt vanuit Velsen-Zuid.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]