Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Telstar verliest inhaalduel van NAC

16 februari 2021, 21.53 uur · Aangepast 17 februari 2021, 10.56 uur · Door Thomas Brood

VELSEN-ZUID - Telstar moest in het inhaalduel het hoofd buiten voor NAC. Glynor Plet opende voor Telstar nog de score, maar daarna waren het Mounir El Allouchi en Mario Bilate die de overwinning voor de Bredanaars veiligstelden: 1-2.

Pro Shots / Toon Dompeling

NAC was de bovenliggende partij in de eerste helft. Telstar-keeper Jasper Schendelaar hield de Witte Leeuwen met een aantal puike reddingen op de been. Op slag van rust was het Glynor Plet die tegen de verhouding in de 1-0 binnentikte, na prima voorbereidend werk van Cas Dijkstra. Vlak na rust zette El Allouchi de bezoekers op gelijke hoogte.

In de slotfase probeerde Telstar nog wel aan te zetten, maar tot echte kansen kwam het niet. In tegenstelling zorgde Mario Bilate met een treffer in de 83ste minuut dat Telstar met lege handen stond: 1-2.

Telstar bezet na 24 wedstrijden de negende plaats in de eerste divisie met 33 punten. Vrijdag spelen de Velsenaren om 21.00 uur thuis tegen FC Eindhoven.

Opstelling Telstar: Schendelaar; Fernandes, Bronkhorst, El Yaakoubi, Berenstein (Adshead/68) en Pattynama (El Idrissi/92); Dijkstra (Regeling/68), Najah, Cagro; Plet en Kökcu (Eindhoven/78)

Belonen

"Wij hadden hier minstens recht op een punt", zei Telstar-trainer Andries Jonker na de wedstrijd. "Ik gun ze zo dat ze zichzelf belonen en dat komt er even niet van. Dat is heel erg vervelend"

Andries Jonker na het verlies tegen NAC - NH Nieuws

Quote

"Ik gun ze zo dat ze zichzelf belonen en dat komt er even niet van. Dat is heel erg vervelend"

telstar-trainer andries jonker

Middenvelder Cas Dijkstra startte sinds lange tijd weer in de basis bij Telstar. "Ik hoorde gisteren dat ik ging starten. Door omstandigheden ben ik er lang uitgeweest. Dit zijn de wedstrijden waarin ik mij kan laten zien met veel diepgang. Die assist die ik gaf is natuurlijk mooi om mee te nemen", sprak Dijkstra na afloop.

Cas Dijkstra na het verlies tegen NAC - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]