Telstar verliest inhaalduel van NAC

VELSEN-ZUID - Telstar moest in het inhaalduel het hoofd buiten voor NAC. Glynor Plet opende voor Telstar nog de score, maar daarna waren het Mounir El Allouchi en Mario Bilate die de overwinning voor de Bredanaars veiligstelden: 1-2.

NAC was de bovenliggende partij in de eerste helft. Telstar-keeper Jasper Schendelaar hield de Witte Leeuwen met een aantal puike reddingen op de been. Op slag van rust was het Glynor Plet die tegen de verhouding in de 1-0 binnentikte, na prima voorbereidend werk van Cas Dijkstra. Vlak na rust zette El Allouchi de bezoekers op gelijke hoogte.

In de slotfase probeerde Telstar nog wel aan te zetten, maar tot echte kansen kwam het niet. In tegenstelling zorgde Mario Bilate met een treffer in de 83ste minuut dat Telstar met lege handen stond: 1-2.

Telstar bezet na 24 wedstrijden de negende plaats in de eerste divisie met 33 punten. Vrijdag spelen de Velsenaren om 21.00 uur thuis tegen FC Eindhoven.

Opstelling Telstar: Schendelaar; Fernandes, Bronkhorst, El Yaakoubi, Berenstein (Adshead/68) en Pattynama (El Idrissi/92); Dijkstra (Regeling/68), Najah, Cagro; Plet en Kökcu (Eindhoven/78)

Belonen

"Wij hadden hier minstens recht op een punt", zei Telstar-trainer Andries Jonker na de wedstrijd. "Ik gun ze zo dat ze zichzelf belonen en dat komt er even niet van. Dat is heel erg vervelend"

Andries Jonker na het verlies tegen NAC - NH Nieuws

"Ik gun ze zo dat ze zichzelf belonen en dat komt er even niet van. Dat is heel erg vervelend"

telstar-trainer andries jonker

Middenvelder Cas Dijkstra startte sinds lange tijd weer in de basis bij Telstar. "Ik hoorde gisteren dat ik ging starten. Door omstandigheden ben ik er lang uitgeweest. Dit zijn de wedstrijden waarin ik mij kan laten zien met veel diepgang. Die assist die ik gaf is natuurlijk mooi om mee te nemen", sprak Dijkstra na afloop.