Ga naar Content

Verdriet om verkoop Deen: "Sloeg binnen als een bom"

HOORN - Supermarktketen Deen maakte vanmorgen bekend dat het bedrijf verkocht wordt aan de Albert Heijn, de Dekamarkt en de Vomar. Voor veel medewerkers van het bedrijf kwam het nieuws rauw op hun dak. Zij hadden de verkoop niet zien aankomen. 

Verdriet om verkoop Deen: "Sloeg binnen als een bom" - NH Nieuws

"Het nieuws sloeg binnen als een bom. Verdrietige medewerkers en zelf was ik ook wel verdrietig", zegt Maarten Botman, filiaalmanager van een locatie in Hoorn. "Ik ben 21 jaar werkzaam bij Deen dus dat is dan toch een verrassing." 

Algemeen directeur Leendert van Eck maakte het middels een video bekend aan zijn werknemers. "Voor de tienduizend mensen die bij Deen werken is het een ongelooflijk verdrietige dag. [...] Toen ik vanmorgen de mededeling had gedaan, zijn er heel wat traantjes gevloeid", aldus de Van Eck. 

Tekst loopt door onder bericht.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Voor het winkelpersoneel zal er, naast een verandering van de naam, weinig veranderen. Zij blijven in de winkels werken met dezelfde teams. Voor het distributiepersoneel zal er echter wel wat gaan veranderen.

"Een aantal distributiecentra blijft open, daar gaat de Albert Heijn in verder. En een aantal distributiecentra zal sluiten en ook het hoofdkantoor sluit dus daar vervallen de functies. Voor die medewerkers ligt een uitstekend sociaal plan wat nog met de vakbonden besproken moeten worden", sluit Van Eck af. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]