Start van hoofdcontent

BERGEN AAN ZEE

nl

Slachtoffer schietpartij Bergen aan Zee overleden, nog niemand aangehouden

16 februari 2021, 16.36 uur · Aangepast 16 februari 2021, 20.55 uur · Door Maaike Polder

BERGEN AAN ZEE - Bij de rotonde aan het Van der Wijckplein is er vanmiddag rond 15.45 uur geschoten. Daarbij is iemand gewond geraakt, het slachtoffer is enige tijd later overleden. Het slachtoffer zou na de schietpartij in een auto zijn meegenomen en in het centrum van Bergen zijn aangetroffen. Er is veel politie aanwezig in het centrum van Bergen en Bergen aan Zee. 

NH Nieuws/ Maaike Polder

Een getuige meldt aan NH Nieuws dat zij net bij haar woning uitkijkend op de rotonde wilde vertrekken, toen ze zag hoe een man werd neergeschoten.

"Hij viel op de grond", aldus de vrouw. "Daarna werd hij door een ander opgepakt, achter in de auto gelegd en raceten ze weg." 

Dit wordt deels bevestigd door de politie: aan de Stationsstraat is het slachtoffer namelijk even later gevonden.

Het slachtoffer op de Stationsstraat in Bergen - Inter Visual Studio

Het slachtoffer is, ondanks hulpverlening, overleden aan de verwondingen. Over de identiteit van het slachtoffer kan de politie niets zeggen. 

Witte auto

De verdachte zou zijn gevlucht in een witte auto met een Belgische kentekenplaat. In heel Bergen (aan Zee) rijdt politie rond. Er wordt op meerdere plaatsen in Bergen en Bergen aan Zee onderzoek gedaan omdat er meerdere plaatsen delict zijn. 

Op de plek van de schietpartij liggen nog kogelhulzen, twee mutsen en staan auto's scheef op de parkeerplaats. Verschillende strandwandelaars, die ook schoten hoorden, wachten tot ze hun auto kunnen pakken, maar op dit moment vindt er nog een politieonderzoek plaats.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]