Gooi

NL
V

Nog voor zomer bekend of servicesbalies op stations toch open blijven

15 februari 2021, 11.29 uur · Door Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Er wordt nog voor de zomer bekend of de servicebalie op station Hilversum toch open kan blijven. Dat stelt verkeerswethouder Annette Wolthers. De NS heeft het plan de balies te gaan sluiten, de gemeente Hilversum wil liever dat de balie op haar station open blijft.

NH Nieuws

De NS wil de komende jaren het aantal ticket- en servicebalies op stations flink terugbrengen. Nederland heeft nog 36 stations met zo'n vaste balie, maar meer dan de helft daarvan moet verdwijnen. Dat heeft onder meer gevolgen op de stations van Hilversum, Alkmaar en Hoorn. Ook daar moeten de stations helemaal 'self service' worden en verdwijnen de servicebalies. Volgens de NS worden de loketten nog maar weinig gebruikt. 

Hilversum wil het liefst dat de balies open blijven en dat er gewoon nog kaartjes gekocht kunnen worden. "We zouden het heel jammer vinden als de loketten onbemand raken", vertelde Wolthers afgelopen week na vragen van de PvdA over de voorgenomen sluiting. "Maar we kunnen ons wel iets voorstellen bij de motivatie van de NS. We blijven hoe dan ook in gesprek."

Meer verzet

De verkeerswethouder van Hilversum stelt dat de NS druk bezig is om advies in te winnen over de sluiting van de servicebalies. Nog voor komende zomer wordt de knoop definitief doorgehakt. 

Hilversum is overigens niet de enige gemeente die in actie komt tegen de sluiting. Ook Alkmaar en Hoorn zien de sluiting niet zitten. Daarnaast is ook de provinciale politiek in verzet gekomen. Op aandringen van Provinciale Staten gaat gedeputeerde Jeroen Olthoff binnenkort om tafel met NS om te praten over de sluiting van de balies. 

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]