Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Teruglezen: Verschillende gemeenten roepen op: 'Nú van het ijs af!'

14 februari 2021, 10.10 uur · Aangepast 14 februari 2021, 20.00 uur · Door Redactie

NOORD-HOLLAND - De laatste schaatsdag van deze vorstperiode is aangebroken. Waarschijnlijk gaat het vandaag al zo hard dooien dat schaatsen morgen niet meer veilig is. Op verschillende plekken ontstaan nu al grote gaten in het ijs, waardoor het onder andere op de Loosdrechtse plassen niet meer veilig is om te schaatsen. Lees hier de laatste ontwikkelingen.

14 februari 2021, 19.59 uur

Meisje geeft show weg

Op het ijs in Het Twiske gaf een jong meisje een prachtige schaatsshow weg. 

14 februari 2021, 17.46 uur

Zijdelmeer Uithoorn wordt nog geschaatst

Op het Zijdelmeer in Uithoorn zijn nog enkele schaatsers op het smeltende ijs te vinden. Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat er geen extra handhaving wordt ingezet om mensen te waarschuwen voor de krimpende ijslaag. "Het is niet super druk dus we gaan er van uit dat het goed gaat op het Zijdelmeer."

NH Nieuws
14 februari 2021, 17.12 uur

Auto door ijs in Huizen

Rond half vijf is er een elektrische auto door het ijs gezakt aan de Zomerkade in Huizen. Veel politie en brandweerlieden zijn aanwezig. Er is een berger onderweg om de auto uit het water te halen. Hoe de auto in het ijs terecht is gekomen, is nog niet bekend.

Inter Visual Studio/Casper Bunschoten
14 februari 2021, 17.03 uur

Plassen Haarlem en Spaarne ontruimd

Een schaatser is door het ijs gezakt bij de Mooie Nel. Meerdere hulpdiensten waaronder een traumateam kwamen naar de plas toe. De man kon uit het water gehaald worden. Alle grote plassen in Haarlem en Spaarne worden momenteel ontruimd.

NieuwsFoto / Laurens Bosch
14 februari 2021, 16.19 uur

Gratis koek-en-zopie in Vijfhuizen

In Vijfhuizen maken ze er een feestje van vandaag. Dorpsvereniging Vijfhuizen deelt gratis koek-en-zopie uit aan de schaatsers.