Ga naar Content

Koploper Ajax loopt uit op PSV na overwinning bij Heracles Almelo

ALMELO - Ajax heeft zaterdagavond met 0-2 gewonnen van Heracles. De koploper van de eredivisie speelde geen goede wedstrijd in het koude Almelo, maar keerde dankzij doelpunten van Davy Klaassen en Sébastien Haller toch weer met drie punten terug naar Amsterdam.

Davy Klaassen krijgt de felicitaties van Sébastien Haller na de 0-1 - Foto: Orange Pictures / Gerrit van Keulen

Ajax wist dat het zaterdagavond goede zaken kon doen in de race om de landstitel omdat PSV eerder op de dag punten had verspeeld tegen ADO Den Haag (2-2). In Almelo begon Ryan Gravenberch bij Ajax weer vanaf het eerste fluitsignaal. De 18-jarige middenvelder keerde terug van een schorsing. De defensie van de Amsterdammers kwam na twee minuten al gelijk goed met de schrik vrij. Delano Burgzorg was namens Heracles op de rechterflank Nicolás Tagliafico te snel af en trok de bal goed terug op Teun Bijleveld. De oud-Ajacied schoot echter al vallend de bal naast het doel van Maarten Stekelenburg. 

Na een kwartier spelen zou Ajax zelf de ban breken. Een voorzet van Dusan Tadic kwam via de teen van Sébastien Haller terecht bij de vrijstaande Davy Klaassen. De middenvelder dacht niet na en volleerde de 0-1 hard in de touwen. Na de openingstreffer gebeurde er slaapverwekkend weinig. In de laatste seconde van de eerste helft werd Ajax wel alsnog goed wakker geschud toen Burgzorg een strakke voorzet net niet kon binnenglijden op het Almelose kunstgras. Beide ploegen zochten daarom met een 0-1 stand de warme kleedkamer op voor de rust.

Tekst gaat verder onder de foto

Nicolas Tagliafico in duel met Teun Bijleveld van Heracles Almelo - Foto: Orange Pictures / Gerrit van Keulen

Na de rust bleef het baltempo van de wedstrijd erg laag en kwamen beide ploegen nauwelijks tot kansen. Ajax creëerde angstvallig weinig en leek te spelen met het Europese duel van aanstaande donderdag tegen Lille in het achterhoofd. Ten Hag probeerde met het inbrengen van Antony nog voor wat nieuwe elan te zorgen, maar ook de Braziliaanse buitenspeler kon geen potten breken in de koude weersomstandigheden.  

Haller opnieuw beslissend

Toch zou Ajax in de 80e minuut nog een keer scoren. Een voorzet van Tadic werd bij de tweede paal knap terug gekopt door Klaassen, die op zijn beurt Haller vond. De spits van Ajax tikte van dichtbij de bevrijdende en tevens beslissende 0-2 binnen. Het was voor Haller zijn derde competitietreffer in het shirt van de Amsterdammers. De voorsprong van Ajax kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar en dus nam Ajax uiteindelijk opnieuw de drie punten mee terug naar Amsterdam.

Door de overwinning heeft Ajax nu een voorsprong van zes punten op concurrent PSV, dat eerder op dag met 2-2 gelijkspeelde tegen ADO Den Haag. De volgende wedstrijd van Ajax is aanstaande donderdag tegen Lille in het kader van de Europa League. 

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Mazraoui (Rensch/72), Timber, Blind, Tagliafico; Álvarez, Klaassen (Kudus/87), Gravenberch; Neres (Antony/71), Haller, Tadic (Labyad/87)

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rente, Pröpper, Quagliata; Schoofs, Azzaoui (Bakis/80), Bijleveld (Van der Water/65); De La Torre, Vloet (Kutucu/65), Burgzorg

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]