Ga naar Content

Schouten pakt brons op massastart bij WK afstanden

HEERENVEEN - Irene Schouten heeft op de WK afstanden een bronzen plak veroverd op het onderdeel massastart. De schaatsster uit Hoogkarspel zag landgenote Marijke Groenewoud naar het goud schaatsen.

Irene Schouten baalt dat ze geen goud wint op de massastart - Foto: Orange Pictures / DOUWE BIJLSMA

De 28-jarige Schouten was voorafgaand aan de start een van de favorieten voor de eindzege. In de sprint moest ze het echter tot haar eigen teleurstelling afleggen tegen Marijke Groenewoud en haar rivale Ivanie Blondin, die tweede werd. 

Het was voor Schouten alweer de derde medaille op de WK afstanden. Donderdag pakte de in Andijk geboren schaatsster brons op de 3000 meter en gisteren won ze samen met Ireen Wüst en Antoinette de Jong goud op de ploegenachtervolging. Zondag is er nog meer kans op eremetaal voor Schouten die dan in actie komt op de 5000 meter. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]