Ga naar Content

Schaatspret in Aalsmeer: "Houd je aan de maatregelen, ze zijn er niet voor niets"

AALSMEER - Op de Westeinderplassen kan vandaag niet alleen op de kleine poel, maar ook op de grote plas worden geschaatst. Dat zorgt voor flink wat drukte bij de jachthavens in het dorp. Burgemeester Gido Oude Kotte heeft ook zijn schaatsen aangetrokken en geniet van de dichtgevroren plas. Hij roept wel op om ook op het ijs aan de huidige situatie te denken. "Houd je aan de maatregelen, ze zijn er niet voor niets."

Foto: NH Nieuws / Jasper Leegwater

"Echt geweldig ijs, supermooi weer, dit is toch genieten?" Deze zaterdagmiddag heeft de schaatskoorts bij menig Aalsmeerder toegeslagen. "Het is best wel een groot gebied om op te schaatsen en het is ook wel heel mooi."

Een drietal mannen komt net terug van een lange tocht over de plas en geniet van een beker Glühwein op een van de steigers van jachthaven Dragt. "We zijn helemaal naar Leimuiden geschaatst over de Westeinder, dus we hebben het wel verdiend om even op te warmen."

Zo'n lange tocht is niet voor iedere amateurschaatser weggelegd, maar deze jongens weten wat ze doen. "We hebben voor KIKA samen de Weissensee geschaatst en ik moet toch zeggen, dit is mooier dan de Weissensee."

Ijspret op Aalsmeerse Westeinderplassen - NH Nieuws

Burgemeester Gido Oude Kotte was aan het begin van de middag ook al op het ijs te vinden, samen met zijn vrouw en dochtertje. Hij hoopt dat de schaatsers stil blijven staan bij de maatregelen die nu gelden. Echt gehandhaafd wordt er niet. "Handhavers moeten zelf ook genieten met de schaatsen om. Het is toch je eigen verantwoordelijkheid om hier op het ijs een beetje bij elkaar uit de buurt te blijven. Ik zou zeggen: pas goed op jezelf en probeer je zo goed mogelijk aan de maatregelen te houden, want ze zijn er niet voor niets."

Burgemeester Gido Oude Kotte over schaatsdrukte in Aalsmeer - NH Nieuws

Gisteren besloot de gemeente al om de Uiterweg af te sluiten voor mensen die vanaf daar de plas op willen. Dit om foutparkeren tegen te gaan. Aan het einde van de middag zal het verkeer in het centrum van Aalsmeer naar verwachting vastlopen, aangezien dit gisteren ook het geval was. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]