IJmond

NL
V

Speurdersteam op zoek naar Gea (57) in duinen bij Heemskerk met honden en drones

13 februari 2021, 11.02 uur · Aangepast 13 februari 2021, 17.08 uur · Door Elise Spetter

BEVERWIJK - Twintig gespecialiseerde vrijwilligers kammen met speurhonden het duingebied van Heemskerk uit. Ze zijn op zoek naar Gea Widurski-Vegelien. Zij werd vijf dagen geleden voor het laatst gezien, toen ze het Rode Kruis Ziekenhuis verliet.

Gea (l) wordt sinds dinsdagmiddag vermist, rechts de beelden waarop is te zien dat Gea het ziekenhuis verlaat - Eigen beeld

De zoektocht duurde van 10.00 uur tot 16.00 uur. De politiewoordvoerder laat weten dat Gea aan het einde van de middag vooralsnog niet is gevonden.

Drones en honden

Een opsporingsteam van SAR Nederland  kamde met drones en honden het duingebied in Heemskerk uit. "We hebben een indicatie dat de mevrouw daar is geweest", liet een politiewoordvoerder weten. 

Op verzoek van de familie vond de zoekactie plaats. "Het is een moeilijk doorzoekbaar gebied, vandaar dat een speciaal team is ingezet." Haar man Alfred en zoons Stan en Stefek maken zich enorme zorgen. 

Tegelijkertijd gingen familieleden van Gea met andere vrijwilligers zoeken in delen van haar woonplaats Beverwijk. Zij hopen dat gehoor wordt gegeven aan een oproep die zij via Facebook hebben gedaan.

'Even een sigaretje roken'

Op dinsdagmiddag verliet Gea de GGZ-afdeling (geestelijke gezondheidszorg) van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk om 'even een sigaretje' te roken. De camerabeelden van het ziekenhuis zijn de laatste die ze van haar hebben, zowel politie als familie heeft geen idee waar ze is of kan zijn.

De vermiste Beverwijkse is 57 jaar, heeft kort blond haar, een gezet postuur en opvallende wallen onder haar ogen. Ze is 1.75 meter lang. De kleding die ze op de foto draagt, droeg ze ook op het moment van haar vermissen. Mensen die meer weten over de vermissing of weten waar Gea is, worden opgeroepen alarmnummer 112 te bellen.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]