Noord-Holland

NL
V

Drukte op de spoedeisende hulp vanwege letsel door ijspret en gladheid

12 februari 2021, 21.54 uur · Aangepast 12 februari 2021, 22.37 uur · Door Lauren Heeremans

NOORD-HOLLAND - Naast veel schaatsplezier zorgt het ijs ook voor ongelukken. Op de spoedeisende hulp in het Spaarne Gasthuis in Haarlem-Zuid en Hoofddorp komen vanavond veel mensen binnen die zich hebben bezeerd op het ijs of door gladheid op de weg.

Inter Visual Studio / Sam de Joode

De ziekenhuizen zien veel mensen, zowel jong als oud, die letsel hebben opgelopen op het ijs en daarom naar de spoedeisende hulp gaan. Vanwege de drukte is het mogelijk dat mensen langer moeten wachten tot ze aan de beurt zijn, afhankelijk van de klacht.

Zowel in Haarlem als in Hoofddorp is er extra personeel ingezet om de drukte op te vangen, vertelt Marijke Darlang van het Spaarne Gasthuis.

"We zien ook mensen die op eigen initiatief naar de spoedpost komen," vertelt Darlang. Om meer drukte te voorkomen roept ze mensen op vooral eerst te bellen en niet direct zelf al naar het ziekenhuis afreizen. "Bel in noodgevallen altijd 112 of de telefoonnummers van de spoedpost." 

Het telefoonnummer van de spoedpost in Haarlem Zuid is 023-2242526. De spoedpost in Hoofddorp is te bereiken op 023-2242322. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]