Amsterdam

NL
V

Zestien verdachten opgepakt voor rellen Museumplein

12 februari 2021, 19.12 uur · Aangepast 12 februari 2021, 20.18 uur · Door NH Nieuws & AT5

AMSTERDAM - De politie heeft na de demonstraties van 17 en 24 januari op het Museumplein inmiddels zestien verdachten 'buiten heterdaad' aangehouden. Dat gebeurde in veel gevallen nadat ze op beelden waren herkend. 

Inter Visual Studio

Tijdens de demonstraties werden er al tientallen verdachten opgepakt. De afgelopen weken heeft de politie meerdere keren beelden van verdachten getoond die tijdens de protesten nog niet opgepakt waren. De politie kreeg na het tonen van de beelden meerdere tips binnen.

Openlijke geweldpleging

De zestien verdachten komen uit heel Nederland en variëren in leeftijd tussen de 16 en 71 jaar oud. Ze komen onder meer uit Heemskerk, Purmerend, Schalkwijk en Amsterdam en worden verdacht van openlijke geweldpleging en vernieling. 

"Het onderzoeksteam heeft nog verschillende andere verdachten op het oog en verwacht zeker op korte termijn meer aanhoudingen te verrichten", laat de politie weten. "Ook wordt er gekeken of het nog nodig is om nieuwe beelden extern te delen."

Opruiing

Daarnaast werd onderzoek gedaan naar "bedreiging en opruiing naar aanleiding van spanningen rond de avondklok". Er zijn twee Amsterdammers (17 en 19 jaar oud) opgepakt voor opruiing. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]